Informacije

Pred / po: Notranji nadstrešek za ločitev brez pregrad!

Pred / po: Notranji nadstrešek za ločitev brez pregrad!

Nadstrešnica ima veter v jadrih! Prej namenjena umetniškim delavnicam, zdaj vlaga v našo notranjost. Idealen za povečanje občutka prostora, vzpostavljanje oblike komunikacije med dvema bivalnima prostoroma ali prinašanje naravne svetlobe nas krošnja zapeljuje s svojim netipičnim šarmom. Notranja oblikovalka Estelle Griffe, ki je bila odgovorna za to, da je spalnica in njena kopalnica bolj funkcionalna, si je zamislila stekleno predelno steno, sestavljeno iz različnih plošč med obema prostoroma, da bi obema prostoroma dala svetlobo in glasnost. Odpiramo vrata tej veliki prenovi. proračun : 20.000 evrov območje : 17 m²

Ta prostora združite zahvaljujoč ustvarjanju steklene strehe


Pred: V začetku projekta sta bila dva neodvisna prostora: spalnica v velikosti 13 m², polna šarma in potenciala, in kopalnica, temno in staromodna, le 3 m². Za izpolnitev zelo natančnih specifikacij lastnikov, ki so želeli ustvariti neodvisno stranišče in optimizirati prostore in svetlobo v teh dveh prostorih, se je Estelle Griffe odločila za notranjo stekleno streho. Cilj? Združite ti dve sobi, da bi prostoru dali novo radodarnost, tako da nadomestite predelno steno z arhitekturnim elementom, ki bo tej spalnici, polni značaja, prinesel slog in perspektivo.

Optimizacija prostorov in svetlobe


Po: Da bi dosegel rezultat, ki ga poznamo danes, je moral arhitekt v celoti premisliti ureditev obeh prostorov. Za prezračevanje prostora in s tem racionalizacijo kroženja se je Estelle Griffe odločila, da prostor za shranjevanje premakne v notranjost prostora in v staro nišo postelje namesti garderobo velikosti 2 m². Ta estetska izbira je na hodniku lahko ustvarila globoko omaro, v kateri so danes plašči in majhna pralnica. Za večje udobje se je stena med spalnico in kopalnico izravnala za približno deset centimetrov. Spremenjen je bil v lepo stekleno streho z bisernimi odsevi. To prinaša resnično dekorativni pridih v prostor in popestri kopalnico, ožjo z odmikom predelne stene. Kot rezultat, spalnica in kopalnica zdaj delita obilno naravno svetlobo. Da bi zadovoljil povpraševanje strank, ki so želele neodvisno stranišče, je arhitekt ustvaril tudi vrata pod zaveso za neposreden dostop do stranišča. Prav tako je bilo izvrtano majhno strešno okno med straniščem in kopalnico, tako da se v stranišče prinese naravna svetloba. Kopalnica, modernizirana s svetlimi barvami in treznim in rafiniranim aranžmajem, je danes intimen prostor, ki omogoča sprostitev.
Estelle Griffe, notranja oblikovalka